Småodlare i Meurville i Côte des Bar - Aube. Rémi tog över familjens egendom efter utbildning i Bordeaux och
sedan dess producerar de champagner under eget namn av 1/3 av skörden, resten
av druvorna säljs. Odlingsarea 9 hektar
fördelat på 70% Pinot Noir, 20% Chardonnay och 10% Pinot Meunier. Produktion ca 46 000 flaskor per år.
Côte des Bar-området är den
sydligaste delen av Champagneregionen och är geografiskt och geologiskt granne med Chablis, och är belägen
på Kimmeridgian remsan med en speciell
jordmån av kalksten och lera. Rémi arbetar på ett
hållbart sätt utan kemiska bekämpningsmedel. Druvorna plockas när de är fullt
mogna vilket gör att han kan hålla väldigt låg dosage.
65% Pinot Noir, 30%
Chardonnay, 5% Meunier
20%
reservvin (Solera/perpetual som startade 2009).
70%
ståltank,
30%
ekfatslagrad.
Torr
champagne
med frisk syra och smak
av gröna
äpplen, päron, röda bär, citrus och saltlakrits.
Dosage: 2 g/l
60% Pinot Noir, 20% Chardonnay, 15% Muenier, 5% Pinot Blanc.
Frisk champagne med bra syra, smakrik och len solmogen citron, gula plommon, röda nyskördade syrliga äpplen, röda vinbär, krusbär och med välbalanserad dosage på 6 g/L
100% Chardonnay
Ekfatslagrad
Mindre produktion på endast 4000 flaskor. Frisk rund champagne med bra syra, smak av gröna äpplen, citronskal, mint och svag ekfatston.
Dosage: 2 g/L
© 2023 WineTastic Sweden