Småodlare i Bar-Sur-Seine (Côte des Bar - Aube). Producerar 12 000 flaskor per år under eget namn sedan 2013 och resten av druvorna säljs. Odlingsarea 11 hektar bestående av 35 små plots fördelat på 70% Pinot Noir, 20% Chardonnay och 10 % Pinot Blanc. Certifierad "Sustainable Viticulture in Champagne" sedan 2014. Simon och Marie skapar sina champagner med precision och förträfflighet. Ett riktigt trevligt hus att besöka med fantastisk utsikt och övernattningsmöjligheter
70% Pinot Noir, 23% Chardonnay, 7% Pinot Blanc, 5% ekfatslagrad
Perpitual (solera) med start 2013
Tre druvsorter, Tre byar,
Tre plots, Tre sollägen
Antal flaskor per år: 5000
Dosage: 5,5 gr/L
100% Pinot Noir
15% ekfatslagrad
Single plot planterad 1980
Solläge: Norr
Antal flaskor: 1950
Dosage: 0gr/L
100% Pinot Noir, 100% ståltank
36 timmar maceration
Single plot 50 år gamla vinrankor
Solläge: Sydväst
Antal flaskor per år: 4000
100% Pinot Noir, 5% ekfatslagrad
Single plot: Val Moré i Bar sur Seine
Antal flaskor: 1650
Dosage 3gr/L
80% Chardonnay, 20% Pinot Blanc, 5% ekfatslagrad
2 plots: Les Devoix, Val Moré
Antal flaskor: 1950
Dosage: 2gr/L
100% Pinot Blanc
15% ekfatslagrad
Singel plot: Val Moré
Antal flaskor: 1300
Dosage: 0gr/L (zero dosage)
100% Chardonnay
Stilla vitt vin från Champagne
50% ekfatslagrat
Single plot planterad 1983
Solläge: Sydväst
100% Pinot Noir
Stilla rött vin från Champagne
Single plot med 50 år gamla vinrankor
Antal flaskor: 800
© 2023 WineTastic Sweden