Småodlare i Neuville-Sur-Seine (Côte des Bar - Aube). År 2014 tog Clément och hans fru Agathe över familjens 7 hektar odlingsmark med Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Blanc. Av dessa gör de champagner under eget namn av 1-2 hektar vilket blir ca 10 000 flaskor per år. De arbetar efter ekologiska och biodynamiska principer och de är nu på sista året innan de är ekologiskt certifierade. Deras idé är: druvorna först eftersom det blir ingen bra champagne utan bra druvor.
40% Pinot Noir, 35% Pinot Blanc, 25% Chardonnay
En cuvée som visar husets identitet och olika druvor. Pinot Noir som ger struktur, Pinot Blanc som ger "french gourmandise" i munnen, och Chardonnay som ger delikatess. Druvor från 3 olika vinfält: Val Ligé, La Lampe, Val Mentra.
Antal flaskor per år: 3500
Dosage: 0 gr/L
20% Pinot Noir rött vin, 20% Pinot Noir, 35% Pinot Blanc, 25% Chardonnay
En hyllning till Cléments farfar Charles. Endast druvor från vingården som hans farföräldrar Charles och Henriette planterade och som de arbetade hela sitt liv på. Clément presenterar stolt denna gastronomiska roséchampagne. En cuvée med intensiv röd färg och smak av röda bär, lingon och blodapelsin.
Antal flaskor: 2603
Dosage: 0gr/L
100% Pinot Noir
Denna champagne visar kraften i Pinot Noir från området och den gråa och röda lerjorden som de odlas på. Druvor från 3 olika vinfält: La Chappe, La Bretonne, Val Ligé. Gyllene bronsröd färg med fruktig smak av grape, blodapelsin, röda bär och päron.
Antal flaskor: 5005
100% Pinot Noir
Antal flaskor: 575
Dosage: 0 g/L
100% Pinot Noir
Antal flaskor: 539
Dosage: 0 g/L
© 2023 WineTastic Sweden