Småodlare i Louvois som är den minsta Grand Cru byn i södra Montagne de Reims. Tidigt 1900-tal flyttade en familj med vedhuggare, familjen Milesi av Champagne Guy Méa, från Bergamo i Brembana Valley till Louvois för att söka efter lyckan. När vedhuggning moderniserades fanns det inte längre möjlighet för vedhuggare att livnära sig på detta. Familjen Milesi bytte inriktning till vinodlare. Detta var början på deras egendom idag och sedan mitten av 1990-talet har de själva producerat champagner under eget namn. Idag driver Sophie och Franck vingården tillsammans med hennes pappa. Odlingsarea 7,2 hektar fördelat på 70% Pinot Noir, 26% Chardonnay och 4% Pinot Meunier. Sophie Milesi är även ambassadör för champagner tillsammans med andra kvinnliga vinmakare. Sophie strävar efter att arbeta utan bekämpningsmedel och att producera champagne som är lättdrucken med elegant balans och vackra bubblor.
70% Pinot Noir, 30% Chardonnay
Basår 2019 och 50% reservvin.
Medelålder på vinrankor: 35 år
Dosage: 6 g/L
Gyllene gul färg, välbalanserad karaktär av Grand Cru-Pinot Noir tillsammans med friskhet från Chardonnay. Fruktig smak med balanserad citrusbeska och lätt kryddig smak
60% Chardonnay, 30% Pinot Noir, 10% Bouzy rödvin
Basår 2017 och Soleralagrat Bouzy rödvin
Antal flaskor per år: ca 4000
Dosage: 6 g/L
90% Pinot Noir, 10% Chardonnay
Basår 2018
Brut Nature
Antal flaskor per år: ca 8500
Dosage: 0 g/L (zero dosage)
70% Chardonnay, 30% Pinot Noir
Basår 2018
Antal flaskor per år: ca 8500
Dosage: 3 g/L
100% Pinot Noir från Bouzy Grand Cru
Vinifiering i Amphora
Liten produktion på endast 500 flaskor
Dosage: 3 g/L
100% Chardonnay
Terroirs: Bouzy & Louvois
Antal flaskor: 2390
Dosage: 2.5 gr/L
100% Pinot Noir
Terroirs: Bouzy & Louvois
Dosage: 1 gr/L
1/3 Pinot Noir
1/3 Pinot Meunier
1/3 Chardonnay
Blandat vid press
Ekfatslagrad
Dosage: 0 g/L
© 2023 WineTastic Sweden