Champagne Rémi Leroy

Småodlare i Meurville ( Côte des Bar - Aube). Rémi tog över familjens egendom efter utbildning i Bordeaux och sedan dess producerar de champagner under eget namn av 1/3 av skörden, resten av druvorna säljs. Odlingsarea 9 hektar fördelat på 70% Pinot Noir, 20% Chardonnay och 10%  Pinot Meunier. Produktion ca 46000 flaskor per år. Aube området är den sydligaste delen av Champagneregionen och är geografiskt och geologiskt granne med Chablis, och är belägen på  Kimmeridgian remsan med en speciell jordmån av kalksten och lera. Rémi arbetar på ett hållbart sätt utan kemiska bekämpningsmedel. Druvorna plockas när de är fullt mogna vilket gör att han kan hålla väldigt låg dosage.

Brut Nature

65% Pinot Noir, 35% Chardonnay
Basår 2016 och 30% reservvin (Solera/perpetual som startade 2009).
70% ståltank, 30% ekfatslagrad.
Frisk champagne med smak av mogna röda äpplen, lime, citrus och i slutet en doft och smak av saltlakrits.
Dosage: 0 g/l

Extra Brut

65% Pinot Noir, 35% Chardonnay
Basår 2016 och 30% reservvin (Solera/perpetual som startade 2009).
70% ståltank, 30% ekfatslagrad.
 Torr champagne med frisk syra och smak av gröna äpplen, päron, röda bär och citrus.
Dosage: 4 g/l

Rosé

 70% Pinot Noir (varav 20% rödvin från pinot noir), 30% Chardonnay
Basår 2015 och 20% reservvin (Solera/perpetual som startade 2009)
60% ståltank, 40% ekfatslagrad
 Torr, syrlig och bärig smak av röda körsbär, björnbär, hallon, rabarber och kryddigt granatäpple.
Dosage: 4,5 g/l